CULTUUR INNOVATIEFONDS PROVINCIE UTRECHT

 Oproep: Innovatief idee? Pitch je plan bij het Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht vóór 1 februari.

 Culturele en creatieve organisaties uit heel de provincie Utrecht kunnen tot 1 februari een innovatief idee indienen bij het Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht. Je kunt aanvragen van 15 duizend tot maximaal 50 duizend euro voor het onderzoeken, ontwerpen en uitvoeren van je idee, waarbij je samenwerkt met andere organisaties binnen en/of buiten de cultuursector.
Een aanvraag start met het indienen van een videopitch van 3 minuten via de website van het fonds.

Bij innovatie gaat het om grote dromen en kleine eerste stappen. Vaak begint het met een onderzoeksvraag, een pilot of een prototype, waarmee je wilt onderzoeken of testen of jouw innovatieve idee werkt.Innovatie is ‘iets nieuws doen dat nog nooit gedaan is’, of ‘iets nieuws doen met wat al bestaat’.

Het kan gaan om een innovatie op technisch, digitaal vlak, waarmee je gelijk zicht hebt op een nieuw of ander verdienmodel. Het kan ook gaan om het wijzigen van een blik op de maatschappij, perspectief geven op een taboe of het brengen van een nieuwe gedachte bij mensen

Waarom?
Het Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht gelooft in de culturele sector en wil samenwerkingsinitiatieven helpen door het financieren van onderzoek, ontwerp en/of uitvoering van een idee/concept dat het verschil zou kunnen maken. We dagen organisaties uit om over het eigen hekje te kijken en samenwerkingen op te zoeken met andere sectoren, buiten de publieke sector, met vernieuwende techniek, en ook om naar successen in andere industrieën te kijken. Hiermee hoopt het fonds de toekomstbestendigheid van de culturele sector te helpen vergroten.

Voor wie?
Er kan een aanvraag worden ingediend door culturele en creatieve organisaties uit de provincie Utrecht die in een stichting of vereniging actief zijn. Andere rechtsvormen, zoals een bv of individuele makers, kunnen wel als samenwerkingspartner onderdeel zijn.

Het Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht is opgezet door drie overheden en vier fondsen uit de stedelijke regio Utrecht: provincie Utrecht, gemeente Utrecht, gemeente Amersfoort, K.F. Hein Fonds, Elise Mathilde Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en het Fentener van Vlissingen Fonds.

Kijk op www.cultuurinnovatiefonds.nl voor meer informatie.

 

 

 

Ga terug

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.