Kyteman ontvangt Fentener van Vlissingen Cultuurprijs 2016

Zondag 17 april 2016 ontving Kyteman uit handen van Ariane Fentener van Vlissingen de Cultuurprijs 2016.

 

 


Ariane Fentener van Vlissingen, bestuurslid van het Fonds en lid van de familie, reikte op 17 april jl., tijdens een feestelijke bijeenkomst in Kytopia de 5e Fentener van Vlissingen Cultuurprijs uit aan Kyteman. De prijs betreft een geldbedrag van € 25.000,- en een ets van de Utrechtse kunstenaar Charles Donker.

Als zesjarige jongen begon Kyteman met trompet spelen, wat uiteindelijk leidde tot een opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zijn grote muzikale talent kwam tot uiting in een mix van stijlen, bijvoorbeeld de combinatie van jazz en hiphop. Kyteman staat bekend om zijn improvisatie tijdens optredens, en het spelen met verschillende bands en orkesten. Een nieuwe ontwikkeling in zijn carrière is zijn passie voor elektronische muziek.

In 2009 won Kyteman de ‘Popprijs’ tijdens Noorderslag, een prijs toegekend door de jury aan een Nederlandse band of artiest die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse pop muziek in het jaar daarvoor. In 2010 won Kyteman’s Hiphop Orkest een Edison voor ‘beste groep’.

Kyteman is de jongste Utrechtse kunstenaar in de geschiedenis van het Fonds die de Fentener van Vlissingen Cultuurprijs kreeg uitgereikt. Ariane Fentener van Vlissingen complimenteerde Kyteman voor zijn pioniersgeest, authenticiteit en muzikaal talent; eigenschappen waarmee het bestuur van het Fentener van Vlissingen Fonds zich zeer verbonden voelt.

Ga terug

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.